vrijdag 16 december 2011

Kindred Spirits
Wie zijn wij?
Borstkankerveteraan Nicole & haar dochter Laura zijn de wandelaars; zij zullen 60 km lopen met
A Sister’s Hope op 6 & 7 oktober 2012. Nicole’s andere dochter Judith leidt onze campagne en een groepje quiltvriendinnen helpt ons ‘Boxes of Hope’ te maken.

Waarom heten wij zo?
Kindred spirits betekent ‘zielsverwanten’, mensen die je begrijpen, die je aanvoelen, die je passies delen, bij wie je ook je ‘zwakke kanten’ kunt laten zien. Kindred Spirits helpen elkaar door dik en dun. Als je ziek bent zijn zielsverwanten belangrijker dan ooit. Wij denken dat je nooit in je eentje ziek bent. Familie, vrienden, collega’s en buren delen elkaars zorgen, proberen het leven zo makkelijk mogelijk te maken voor elkaar en hopen op het beste. Zij helpen elkaar een balans te vinden tussen mind, body & soul en wij denken dat dit extra belangrijk is wanneer jij zelf of iemand in je directe omgeving met borstkanker
greconfronteerd wordt.

Wat willen wij?
Wij proberen te laten zien dat borstkanker minder angstaanjagend kan zijn dan vroeger. Het blijft een zware ziekte, maar als die vroeg ontdekt wordt is de behandeling vaak veel dragelijker dan vroeger. Research in de afgelopen tientallen jaren maakt de behandeling menselijker; als je geluk hebt, zoals Nicole, is de behandeling veel minder zwaar dan je zou denken. Zij werd niet ziek van bestraling en is ook niet misselijk van chemo. Wij hopen het andere vrouwen (en mannen) makkelijker te maken door open te zijn over Nicole’s ervaringen en wij willen ons steentje bijdragen aan medisch onderzoek. Daarom hebben wij beloofd dat team Kindred Spirits minstens € 3000 bij elkaar zal brengen voor borstkankeronderzoek, en hopelijk veel meer!

‘Boxes of Hope’
Een speciaal onderdeel van onze champagne bestaat uit de ‘Boxes of Hope’ – handgemaakte dozen met het traditionele Amerikaanse quiltpatroon Kindred Spirits. Nicole ontwierp deze doos met het idee die te maken voor een vriendin die borstkanker krijgt om haar hoop te geven, om te laten zien hoezeer zij met haar meeleeft, om te laten zien hoeveel zij voor haar betekent en om haar een voorspoedig herstel te wensen. In de doos doet Nicole wat verwenspulletjes voor in het ziekenhuis; later kan haar vriendin de doos bijvoorbeeld gebruiken om kaartjes en brieven te bewaren.

Waarop hopen wij?
Dat u ons wilt steunen met uw bijdrage, groot of klein, alles is welkom (!) in de Box of Hope die Kindred Quilter Nella van Wijngaarden maakte en die nu bij Bep Welters in haar winkel Hobbyworld in Hazerswoude op de toonbank staat als collectebus.
Dat u de Box of Hope mooi vindt en dat u er zelf ook een maakt voor uw vriend(in) die borstkanker krijgt – 1 op de 8 vrouwen en jaarlijks in Nederland zo’n 100 mannen.
Dat u goede ideeën opdoet op onze blog
www.kindredspiritsblog.wordpress.com
En tenslotte, dat team Kindred Spirits een grote berg met geld bij elkaar kan brengen voor het zo nuttige en nodige doel van onderzoek naar borstkanker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten